Sundhedskort og rejsesygeforsikring

Sundhedskort og rejsesygeforsikring

Sundhedskortet er dit bevis på ret til gratis lægebehandling, du skal derfor altid medbringe dette.

Hvis dit sygesikringskort er blevet væk eller er itu, har du pligt til at henvende dig til kommunen for at få et nyt.

Når du ankommer til klinikken SKAL Sygesikringsbeviset registreres ved at køre kortet gennem kortlæseren ved indgangen.
Det har 2 funktioner:

1. Det bliver registreret i vores EDB system, at du er ankommet. Så kan vi se, du er klar til at blive kaldt ind, eller at du er kommet med en prøve.

2. Når kortet registreres kan sygesikringen se, at du har været her. Det bruges til kontrol af lægehuset. Hvis kortet ikke registreres vil vi skulle stå til regnskab for dette overfor sygesikringen. Du kan fremover risikere, at vi beder dig om at gå hjem og hente kortet, hvis du ikke medbringer det til konsultationen.

OBS! Ved rejse:

Husk at du kan spørge os om råd omkring rejsevaccinationer. Dette er ikke dækket af sygesikringen.

Sygeforsikring ved rejse:
Du kan ikke bruge dit gule sundhedskort som rejsesygeforsikring. I stedet skal du benytte det blå EU-sygesikringskort eller en privat rejseforsikring. EU-sygesikringskortet (det blå kort) kan ikke bruges uden for Europa. Bestil det blå kort i god tid inden rejsen og husk at du selv skal sørge for at forny det, da det ikke sker automatisk.

Bemærk, at der gælder særlige regler for dækning af kroniske sygdomme, fx ved forhøjet blodtryk. Hvis du er i tvivl, om du er dækket med det blå sundhedskort, kan du spørge hos SOS International A/S, som administrerer den offentlige rejsesygesikring.